Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Президент США Джо Байден виступив з промовою до українців

Президент США Джо Байден під час своєї поїздки до Польщі 26 березня виступив із промовою до українців. Ось головні тези його виступу:

“Це боротьба між свободою та репресією, боротьба між світовим порядком, заснованим на правилах і законах, та грубою силою. Нам потрібно готувати себе до тривалої боротьби… Зараз Україна – на передовій лінії у боротьбі за демократію та за свободу”

Про українських біженців та гуманітарну допомогу:

«Два дні тому я оголосив, що ми приймемо сто тисяч біженців, 8 із них ми вже прийняли. У Брюсселі ми вже зібрали додатковий мільярд доларів на гуманітарну допомогу. Ми не припинимо спроб доставок гуманітарної допомоги, навіть до Маріуполя, який блокують війська рф».

Про економічні санкції

«Захід об’єднався у санкціях, щоб погіршити економічну систему у росії. Імпорт енергетики росії заборонено, члени сімей керівників росії під санкціями, понад 400 компаній під санкціями. Олігархи, які заробили величезні прибутки через корупцію, вони повинні розділити тепер цей біль. Понад 400 осіб та компаній покинули росію, включаючи навіть Макдоналдс. Рубль перетворився на попіл».

Про газову залежність:

«путін може і повинен закінчити цю війну. А мій меседж Європі такий, що вона має припинити газову залежність від росії».