Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прем’єра фільму «Батько» на кінофестивалі «Наша Земля» у Дніпрі

«Наша земля». У Дніпрі стартував фестиваль патріотичного кіно. Дніпряни та гості міста мають можливість безкоштовно переглянути якісні українські стрічки. Відкрив фестиваль дебютний фільм «Батько» режисера Олександра Кобзара. Фестиваль проводиться в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

Повна зала, глядачі очікують на фільм. Фестиваль патріотичного кіно «Наша земля» стартував із показу стрічки «Батько».  Режисером став заслужений артист України Олександр Кобзар.

Над своїм дебютним фільмом у якості режисера Олександр почав працювати у 2019 році. Розповідає, надихнувся своїми стосунками з батьком.

«Цей фільм про стосунки між сином та батьком, про складні стосунки, про спокуту, про примирення. Ми знайшли дуже цікаві локації, в яких взагалі ніколи не знімали. Це і будинок в Бердянську, і дороги в Генічеську, і в Києві ми познаходили такі локації, де ще не була зйомочна група.» – каже Олександр Кобзар, актор театру і кіно, режисер.

Серед сотень глядачів Євгенія. Вона трохи запізнилась, але говорить, поспішала побачити улюбленого актора наживо.

«Так, дивлюсь його фільми, познайомитись ще не вдалося, та побачити наживо – це дуже гарно.»- каже Євгенія.

Всього покажуть чотири художні українські фільми та 6 документальних.

 «Цей фестиваль покликаний звернути увагу глядача на наше українське кіно, а воно у нас є дуже класне, це правда, цього року ми представляємо 4 художні стрічки в рамках фестивалю. Це фільм «Батько», це стрічка «Мирний 21», це теж така дуже глибока історія, це останній фільм Паші Лі, який поклав своє життя в 22 році. Це фільм «Бачення метелика» про полон, і це фільм «Довбуш», хто не встиг – будуть мати змогу побачити.», – розповідає Яна Куницька, організаторка фестивалю.

Покази проходитимуть з 10 по 19 листопада. Більше інформації про час та зустрічі з митцями можна дізнатись на сторінці  фестивалю у Фейсбуці.

Читайте також: Новий колектор: на Перемозі буде сухо