Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прем’єр-міністр України запевнив, що дефіциту бензину і дизпалива не буде

Дефіцит палива на українських АЗС пов’язаний із наслідками війни. Російські удари знищили Кременчуцький нафтопереробний завод, а також пошкодили логістичні мережі. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

При цьому він запевнив, що у влади є стратегія подолання кризи з дефіцитом автомобільного пального.

«Ми завозимо бензин та дизельне паливо, стратегія у нас є. Але зараз у нас залишився тільки західний кордон, і логістика дуже ускладнилася. Фактично немає Кременчуцького НПЗ, який брав на себе центральну і східну Україну в логістичному забезпеченні. Логістичне плече тепер сформувалося на західному кордоні, куди нафтопродукти потрапляють з європейських портів, фактично забезпечуючи всю територію України», – пояснив голова уряду.

За словами Шмигаля, через знищення інфраструктури змінилась і подорожчала логістика постачання пального. Це може призвести до підвищення цін для споживачів. Очікується, що ціни зростуть на кілька гривень.

«Зараз ми ведемо переговори, формула визначення максимальної торгової націнки для трейдерів залишається, ми дуже уважно дивимося, скільки коштує доставка. Кілька гривень може бути різниця в ціні, але дефіцит буде перекриватися», – наголосив Шмигаль.

Як розповів Шмигаль, зараз влада працює над тим, щоб надолужити дефіцит пального. Зокрема, ведуться переговори з оптовими постачальниками та ввозиться достатня кількість пального до України.

«Думаю, що найближчим часом, як і обіцяло Міністерство економіки, ситуація виправиться. Це не означає, що під час війни не може бути форс-мажорів, можуть, треба бути свідомими з цього приводу, спокійно ставитися до цього, не панікувати», – резюмував він.

Читайте також: У Дніпрі відновлюють будинки, які постраждали від ракетних ударів