Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Предстоятель Православної церкви України закликав на Великдень не проводити служби вночі

До богослужінь можна долучитися онлайн, адже будуть трансляції із Києва.

Митрополит Епіфаній закликав не скупчуватись в храмах і не обов’язково проводити богослужіння вночі, особливо у небезпечних районах Сходу і Півдня. За його словами богослужіння можливо проводити вдень, а також розділяти час, щоб не було скупчення людей. Про це Митрополит Епіфаній сказав в ефірі українського телемарафону.

Також, до богослужінь можна долучитися онлайн, адже будуть трансляції із Києва. 

«Нині не просто війна між росією і Україною, це щось глибше – це боротьба між добром і злом, між правдою і брехнею. Але ми знаємо, що в історії завжди перемагає добро. Тому свято Воскресіння Господнього, що наближається, надихає нас до подальшої наполегливої боротьби, до викриття брехні, викорінення зла і утвердження добра», – йдеться у повідомленні на сторінці митрополита у Фейсбук.

Епіфаній чує від священників МП заклик про трибунал для російського митрополита Кирила, який закликає до війни в Україні. За словами митрополита, керівники церкви в Україні мали б від слів переходили до дій.

Нагадаємо, що Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає:  окупанти знову використовують прийом «інформаційного алібі», попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня.

Кілька пропагандистських ЗМІ поширили публікацію щодо того, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових рф». При цьому пропагандисти наводять конкретний перелік областей України, де це «може відбутися»:  

Українці мають бути дуже уважними та максимально обережними.

Читайте також: Окупанти обстріляли з «Ураганів» Зеленодольськ