Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Представники управлінь соцзахисту у Дніпрі перевірять внутрішньо переміщених осіб за місцем їхньої реєстрації

Перевірка внутрішньо переміщених осіб. У Дніпрі рахують переселенців, які залишилися у місті і не планують переїжджати найближчим часом. Верифікацію проводять органи соцзахисту населення. Окрім цього, запровадили нову послугу для переселенців. А для дніпрян, які прихистили біженців, збільшили виплати.

Вікторія — вимушена переселенка з Донеччини. Зараз прийшла підтвердити факт, що вона з родиною дійсно перебуває у Дніпрі.

Вікторія, переселенка з Донеччини: «Мені прийшлося з дитиною. На той час була складна ситуація — нема газу, нема води, електрика з перебоями. Тому ми переїхали. Я сьогодні була на роботі, коли прийшли мене перевіряти, я не була вдома в той момент. А коли прийшла додому на обідню перерву, знайшла повідомлення і з’явилася сюди, щоб підтвердити факт знаходження».

Така процедура тепер обов’язкова для усіх внутрішньо переміщених осіб. Про переїзд в інше місто чи країну переселенці мають обов’язково повідомити управління соцзахисту.

Катерина Нефьодова, заступниця начальника відділу Лівобережного управління соцзахисту населення Індустріального району: «До них приходить служба. Якщо їх немає вдома, їм залишають повідомлення. Для того, щоб пройти перевірку, потрібно з собою мати паспорт і код, та довідку АПО. Ця процедура займає не більше 5 хвилин».

У департаменті соцзахисту додали нову послугу, що діє лише для людей поважного віку та осіб з інвалідністю. До того ж вдвічі збільшили виплати дніпрянам, які надають прихисток переселенцям.

Вероніка Заіка, головна спеціалістка управління соцзахисту департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: «В терцентрі введена нова послуга кризового втручання. Це означає, що послуги територіального центру особи можуть отримувати екстрено або кризово — це прискорює надання соцпослуг.  Місто підтримує дніпрян, які прихистили внутрішньо переміщених. Їм надається компенсаці, за те, що вони прихистили. До жовтня це було 14,77 гривень за одну особу, з листопада по квітень — це 30 гривень за людину за один день».

На сьогодні у Дніпрі офіційно зареєстровано майже 180 тисяч внутрішньо переміщених осіб.