Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Правила “жовтої зони” для громадського транспорту Дніпра

Правила «жовтої зони» карантину для громадського транспорту Дніпра набрали чинності. Зокрема, вони стосуються перевезень стоячи та пільгових категорій. Як тепер будуть перевозити дніпрян, чи потрібні ковід-сертифікати, та про підсумки «червоної» зони – у сюжеті.

З 18-го листопада «червона зона» карантину наклала свій відбиток на роботу громадського транспорту у Дніпрі. Тепер діятимуть правила «жовтої».

Поки Дніпро знаходився у “червоній” зоні, водії не мали права брати пасажирів без засобів індивідуального захисту та стоячи. Обмеження були й для пільговиків. Їх перевозили лише з 10:00 до 15:00.

У “жовтій” зоні маски залишаються. Повертаються перевезення стоячи, скасовано пільговий час.

Містяни стверджують: дуже швидко пристосувалися до таких змін.

-Я пенсионерка, поэтому никак особо не ощутила. Подстраивалась под это время. 

-Інтервал короткий, транспорт ходить. В мене претензій нема. Єдине – час пік, може хтось не сів. Але в мене зараз претензій нема.

-У тролейбусі, трамваї більше дисципліна. Бо кондуктор каже: “Одягайте маску”. У маршрутці – ні.

-Я взагалі не відчуваю “червоної” зони, если честно.

Тож з переходом до «жовтої» зони містянам стане ще комфортніше. Хоч заходи індивідуального захисту ще необхідно застосовувати.

Іван Васючков, спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «Ковід-сертифікати, на щастя, в нас не були впровадженні. В деяких містах, зокрема в Києві, була впровадженна така практика. У Дніпрі, дякуючі нашим медикам, нашим містянам, які вакцінувалися. Дніпро – один з лідерів вакцинації. Тож у нас не потрібні ковід-сертифікати для перевезення”.