Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Православна церква України відзначила річницю проведення об’єднавчого собору

Три роки справжньої духовної незалежності: Православна церква України відзначила річницю з дня проведення об’єднавчого собору. У Михайлівському соборі Києва молилися за мир і за об’єднання українців.

Від рішення цього собору залежала доля української церкви. Багатогодинні перемовини, подекуди дуже складні, кілька десятків тисяч людей під Софією – і нарешті рішення про обрання голови нової єдиної церкви прийняте.

П’ятий Президент України подякував Предстоятелю ПЦУ і закликав всіх українців до об’єднання.

Петро Порошенко п’ятий президент України: “Я хочу закликати українців продовжити той шлях, який ми розпочали три роки тому, коли сотні парафій приєдналися до нашої церкви і продовжують цей процес. Це правильна справа, це правильний шлях. Життя вже довело, що Православна церква України – це те, що об’єднає нашу країну, те, що дарує українцям духовну державність українців”.

Петро Порошенко особливо наголосив на важливості молитви Православної церкви України в часи, коли є загроза російського вторгнення.

Петро Порошенко, п’ятий президент України: “Нам потрібна молитва нашої церкви і нам потрібно в першу чергу об’єднання суспільства. Це велика робота, яку робить ПЦУ, бо вона молиться за об’єднання українців”.