Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Правопорушень виявлено не було — територія прибрана». У Дніпрі перевірили чи прибрали після себе продавці новорічних ялинок

У Дніпрі проінспектували місця продажу новорічних ялинок. Відповідно до договору реалізатори мали прибрати територію та самостійно вивезти непродані дерева. Аби пересвідчитись, що підприємці дотримались умов угоди, інспектори КП «Дніпровські активи» провели рейд. 

«У 2023 році виконком міськради визначив 117 легальних точок для продажу новорічних ялинок. КП «Дніпровські активи» уклало 83 відповідні договори з підприємцями. Відповідно до документа вони 1-го січня, після закінчення строку дії договору, самостійно мали вивести залишки непроданих дерев та привести територію до належного стану. Якщо вони цього не роблять, то ми складаємо адмінпротокол за статтею 152 КУ про адмінправопорушення. Санкції статті передбачають штраф від 350 до 1700 гривень. 1 та 2 січня наше КП перевірило всі ялинкові базари. Грубих порушень правил благоустрою підприємцями виявлено не було», — зазначив заступник директора департаменту торгівлі та реклами ДМР Олександр  Малишко.

Сумлінність підприємців зазначили і дніпряни. Кажуть, територія прибрана: про те, що кілька днів тому тут був ялинковий базар, уже нічого не нагадує. 

«У нас на Перемозі ще 31-го ввечері все прибрали, вантажили непродані ялинки», — розповіла Ірина, місцева мешканка.

«Усе дуже швидко прибрали, це при тому, що ялинок було дуже багато, важко було пройти», — каже містянка Ніколетта.

«Я тільки зараз вийшов з дому після Нового року. Все швидко прибрали, місце продажу ялинок розчищено», — додав дніпрянин Леонід.

Читайте також: Доступ на січень відкрито: у Дніпрі стартувала реєстрація на навчальну програму на новій платформі «Дошкільнятко»