Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Правоохоронці затримали шахраїв з Дніпра, які виманювали гроші під виглядом зборів на ЗСУ

Злочинне угруповання з Дніпра від імені керівництва обласних військових адміністрацій збирало гроші у підприємців нібито на потреби ЗСУ. Членів банди затримали за підозрою в шахрайстві, повідомляють в Одеській обласній прокуратурі.

Правоохоронці встановили, що свою діяльність угруповання, в яке входило 4 людей, розпочало в лютому 2022 року. Вони розсилали підприємцям з Одещини, Вінниччини, Волині, Житомирщини, Київщини, Тернопільщини підроблені листи від імені керівництва обласних військових адміністрацій відповідних регіонів із закликом перераховувати гроші в якості благодійної допомоги ЗСУ.

У такий спосіб з лютого по липень цього року зловмисники ошукали більше 15 суб’єктів господарювання на понад 1 млн гривень.

Під час обшуків у них вилучили підроблені листи від імені керівництва обласних військових адміністрацій, SIM-картки, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.Також триває проведення слідчих дій з метою встановлення інших учасників групи, причетних до незаконної оборудки, у тому числі осіб, які перебувають на території так званої «ЛНР». 

Читайте також: На Дніпропетровщині затримали чоловіка за жорстоке вбивство жінки у лісі