Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Правда «руzzкого міра»: у Музеї АТО працює експозиція, складена з речей окупантів

Речі, гроші, триколори і навіть протизаплідні засоби. У музеї АТО показали експонати, які відображають так званий «руский мір». Це речі окупантів, які знайшли на звільнених територіях наші воїни. З них склали виставку і демонструють дніпрянам та гостям міста. 

Дніпрянин Єгор Беднюк уважно роздивляється експозицію. Каже, відчуває огиду і презирство до тих, хто прийшов зі зброєю на нашу землю.

«Я зміг більш чітко зрозуміти, що несе російська армія не просто на словах, фото та відео, а побачити це наживо», — каже він.

Ганна Терянік показує експонати — окупантська форма, триколори, дурнуваті пропагандистські листівки. Багато військових допомагають поповнювати куток в музеї. Як тільки з’являється можливість, вони одразу доставляють нові знахідки до музею.

Ганна Терянік, наукова співробітниця Музею АТО: «Так, ці люди грабували місцевих. І там, напевно, що в декого з дітей були ці сувенірні гроші, але вони й сувенірні гроші брали. Ну, все викликає обурення. Взагалі, коли бачиш окупаційні предмети — все, що стосується окупації — це не може не викликати обурення. Ці люди прийшли знищити нас».

Чимало експонатів Ганна знайшла сама — їздила на деокуповані землі та туди, де точились запеклі бої.

Ганна Терянік, наукова співробітниця Музею АТО: «Це з Харкова. Це особисто я його забирала зі школи №158. Школа знаходилась на Північній Салтівці під постійними обстрілами. Там надзвичайна кількість снарядів, які туди впали. Але вони з найнебезпечніших — це оці бомбочки з парашутами, які знищували цю школу».

Експозиція постійно поповнюється новими знахідками. Музейники запрошують усіх побачити на власні очі, з чого складається «руzzкій мір».

Читайте також: У Нікопольському районі рятувальники дістали тіла двох людей з каналізаційного колектору