Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Працевлаштування у воєнний час: як знайти роботу

За рік повномасштабного вторгнення до комунальних закладів і підприємств працевлаштувались 3 313 осіб, з низ 555 — внутрішньо переміщені особи. Найбільше безробітних працевлаштувалися у заклади охорони здоров’я міста — 1526 осіб. Загалом торік, завдяки створеному інспекцією телеграм-каналу безкоштовних вакансій, майже 20 тисяч дніпрян та ВПО знайшли нову роботу. Work_DniproUA стала найпопулярнішою платформою з пошуку. Її відкрили в березні в першу чергу для переселенців, але нині вона користується популярністю і у дніпрян.

34-річна Альона переїхала до Дніпра з Балаклії у березні. Разом з чоловіком працювала в одній з лікарень рідного міста. Тож, коли побачила вакансію у міській амбулаторії, одразу відправила заявку.

Альона, сімейна лікарка: «Я приїхала з родиною, в мене чоловік і двое дітей. Чоловік теж сімейний лікар, він теж працює в 7 центрі, але в іншій амбулаторії. Сама амбулаторія класна. Вона маленька, вона компактна, вона, ви бачите, нова. Тут чудовий колектив, він дуже тепло приймає, дуже обігрівають, немає взагалі негативних аспектів».

З 24 лютого в медичних закладах міста працевлаштували 1526 безробітних, з них 236 — переселенці. Однак, місто досі потребує спеціалістів.

Антоніна, старший інспектор відділу кадрів: «В нас посади лікарські, так як ми первинна ланка. У нас лікарі сімейні і терапевти, педіатри. На сьогодні вакансії є і лікарських спеціальностей, і середнього медичного персоналу, інших фахових спеціальностей».

В березні минулого року в інспекції з питань праці та зайнятості населення створили телеграм- канал для працевлаштування. Завдяки йому вже майже 20 тисяч дніпрян і ВПО знайшли роботу.

Тетяна Янушкевич, начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР: «Є попит на спеціалістів робітничих спеціальностей, але таких людей немає. Але є люди, які здатні, готові перенавчатися на короткотермінових курсах, які нами були запущені. За 2-3 тижні можливо було отримати сертифікат про часткову кваліфікацію, що дає людям також змогу працевлаштуватися».

Знайти цей канал можна за QR-кодом на офіційній сторінці інспекції у Facebook.