Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Працевлаштовані ВПО: у Дніпрі переселенцям допомогають почати нове життя

Максим продає побутову техніку, Валерій допомагає обрати інструмент для ремонту, Олексій тренує дітей і вчить їх мистецтву карате. Цих трьох чоловіків об’єднує одне – всі вони переселенці і в кожного з них за плечима страшна історія виїзду з Краматорська, міста, яке живе під постійними обстрілами. Чому всі вони опинилися саме в Дніпрі, та чи знайшли себе на новому місці?

Майстер на всі руки. Максим — переселенець з Краматорська, вже більше року він мешкає в Дніпрі. Працює у відділі техніки одного з найбільших гіпермаркетів міста. Коли їхав до Дніпра, каже, вже мав певні плани на роботу. До того ж був впевнений: керівництво його магазину та дніпряни завжди підтримають людей в біді. 

На іншому поверсі того ж гіпермаркету працює Валерій. Згадує, в тяжку годину керівництво дніпровської філії запропонувало роботу та допомогло облаштуватися в місті. У рідному Краматорську чоловік працював у цій же мережі і дуже любив свою роботу. Зараз обіймає схожу посаду в Дніпрі.
З початку повномасштабного вторгнення цей торговельний центр прийняв у свої професійні обійми 85 людей. До того ж у виборі спеціалізації не обмежують. Впевнені, кожна людина тут знайде заняття до душі. Тут з радістю приймають працівників навіть без досвіду роботи. Умови обіцяють дуже сприятливі.

Перше, що побачив Олексій зі свого вікна 24 лютого минулого року — вибух на аеродромі в рідному Краматорську. Каже, вибору не залишалось — разом з вагітною дружиною мали швидко виїхати у більш спокійне місце. Дніпро обрали через якість медичного обслуговування. А от дружина, в свою чергу, допомогла Олексію знайти нове покликання. 
Роботодавцям так сподобались професійні тренерські якості Олексія, що тут спеціально для нього відкрили нову секцію. Не стримуючи радості, Олексій запевняє: він на своєму місці, адже виконує надважливу місію.

Місто невпинно працює над тим, щоб тут, у Дніпрі, кожен знайшов себе роботу за покликом серця.
За 18 місяців повномасштабного вторгнення, завдяки створеному телеграм-каналу, вже працевлаштувались приблизно 22 тисячі людей.

Читайте також: У Дніпрі демонтують незаконні гаражі, шлагбауми, огорожі: всього 53 об’єкти