Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пральна машина, пилососи та обігрівачі: волонтери передали шелтерам Дніпра побутову техніку

Пральні машини, телевізори, обігрівачі. Шелтери Дніпра сьогодні отримали побутову техніку. Усе, аби створити комфортні умови і домашній побут переселенцям, які після російського вторгнення втратили свої домівки.

«Ми привезли пральну машину, сушильну машину, 2 пилососи, піч мікрохвильову, 3 обігрівачі».

Юрій – переселенець з Донецької області. Переїхав до Дніпра з донькою і дружиною 5 місяців тому, коли прийшли рашисти. Чоловік розвозить гуманітарну допомогу жителям Слов’янська і Краматорська.

Юрій, переселенець зі Слов’янська: «Залежно від ситуації у Слов’янську, якщо тихіше ми виїхали, з’їздили, привезли. Усьому раді, що ми привозимо. І хліб, і кашу возили, і печиво та набори».

У дніпровському шелтері 28 людей, з них шестеро дітей. Пані Анастасія евакуювалася до Дніпра з трьома синами.

Анастасія, переселенка із Сєверодонецька: «Ось просто сіла в автобус, у мене на карті було 20 гривень, тобто я їхала просто наобум, будь що будеПеред приїздом в Дніпро я зв’язалася зі знайомою дівчинкою. Вона сказала, що їх прийняли тут, як вдома. Приїжджайте сюди. Ну, ми приїхали в Дніпро. І нас теж прийняли, як не дивно, прийняли просто як рідних людей. Обігріли, скажімо так, нагодували».

Мешканці шелтеру радіють обновкам, які покращать іхній побут.

Галина, відповідальна за шелтер: «Телевізор сподобався, тому що його можна підключити до вайфаю. Зараз діти вчаться онлайн, і діти можуть дивитися не тільки новини України, але і можуть дивитися програми, за допомогою яких будуть пізнавати навколишнє середовище і вчитись чомусь цікавому».

З 24 лютого через шелтери Благодійного фонду «Відновлення України» пройшло більше 10 тисяч людей. З 7 вересня благодійники почали співпрацювати з Координаційним штабом волонтерів Дніпра.

Ілля Одинцов, голова благодійного фонду «Відновлення України»: «Зараз у нас 2 шелтери, але ми створили об’єднання, в яке входить 15 шелтерів, яким ми допомагаємо. Спочатку це був шелтер, в якому живуть люди з інвалідністю. Ми приїхали до них, почали з’ясовувати що їм потрібно. Фонди міжнародн, які нам почали допомагати, ми спямовували допомогу туди. Потім ще більше і більше центрів до нас доєднались. І зараз в нас 15 центрів».

Фонд передав шелтерам Дніпра побутової техніки на 2 мільйони гривень. Незабаром у Дніпрі мають відкрити Центр довгострокового перебування вимушених переселенців для людей з інвалідністю, одиноких пенсіонерів, матерів-одиначок та малозабезпечених.