Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Практична підготовка: студенти Дніпра вивчають військові злочини росіян

Наче у справжній катівні. Студенти, які навчаються на слідчих у Дніпрі, перевіряють свої навички на штучних локаціях. Усі вони змодельовані з місць військових злочинів російської армії. 

Карина Малахова навчається на слідчого в Дніпропетровському університеті внутрішніх справ. Разом з іншими студентами дівчина відпрацьовує навички у навчальній катівні. Локація змодельована під місце одного з воєнних злочинів окупантів.

Карина Малахова, студентка третього курсу ДДУВС: «Сьогодні я була в якості експерта. Я документувала все — всі предмети, які були предметами злочину. Фіксувала на камеру. Допомагала слідчому з протоколом огляду місця події».

У катівні є знаряддя вбивства та манекени, які виконують роль постраждалих. Майбутні слідчі ознайомлюються з усіма речовими доказами, вилучають та фіксують кожен з них.

Дмитро Санакоєв, завідувач кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС: «Реалізовуємо завдання, які поставлені Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією з питань підготовки високопрофесійних фахівців, які здатні здійснювати, вирішувати питання, розслідувати воєнні злочини. В тому числі злочинів під час воєнного стану».

Від 24 лютого 2022 року в закладі створили ряд локацій, з якими стикнулися правоохоронці на деокупованих територіях. Серед них катівня, місце розстрілу, масового поховання, місце влучання ракети та артилерійського обстрілу.

Читайте також: На Дніпропетровщині накрили шахрайські колцентри, які ошукували громадян ЄС