Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Прагнеш реалізації своїх ідей для покращення міста? Тоді подавай свої проекти і голосуй за цікаві ідеї

Бюджет участі. Таку програму прийняли в міськраді. Відтепер мешканеці міста зможуть запропонувати проект розвитку своєї вулиці, району або навіть цілого міста. Це можуть бути світлофори, лавки, дитячі майданчики, спортивні чи культурні програми. Головне, аби вартість вашої ідеї не перевищувала шістсот тисяч гривень. Адже на проект з міського бюджету виділили всього 10 мільйонів гривень.

«Для того, щоб взяти участь у проекті, необхідно бути мешканцем нашого міста, мати вік від 18 років, необхідно або працювати у нашому місті, або мати нерухомість», – говорить  голова депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Артем Хмельников.

Подавати проекти можна протягом місяця. Потім вони розглядаються експертною комісією. Якщо потрібно, правляться і виносяться на голосування. І вже до 24 травня будуть визначені переможці.

«Вже з першого лютого подавайте свої проекти  за адресою adm.dniprorada.gov.ua», – інформує в.о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

Також ви маєте можливість подати свій проект в паперовому вигляді. Зробити це можна у будь-якому центрі надання адміністративних послуг нашого міста. Усі проекти-переможці будуть реалізовані протягом літа-осені 2017 року. Бюджет участі дозволить громадянам самостійно вирішувати, на які потреби спрямувати частину коштів міського бюджету. Якщо програма буде успішною, то міський бюджет виділятиме для неї кошти й надалі.