Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Повернутися до повноцінного життя: у Дніпрі працює кабінет медічної реабілітації

Чергова по місту Тетяна Прибиток, начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги ДОЗН ДМР, перевірила виконання доручень міського голови Бориса Філатова щодо забезпеченості лікувальних закладів та покращення медичного простору міста.

Кабінет медичної реабілітації було створено у 2020 році. Допомога в ньому надається дорослим та дітям від 3 років з ураженнями опорно-рухового апарату та нервової системи після травм, інсультів тощо, але поза гострим періодом захворювання.

Мета реабілітації — повернення пацієнта до повноцінного життя та відновлення втрачених функцій організму або, якщо це неможливо, найбільш адекватна інтеграція його в суспільство.

Тут встановлено сучасне обладнання: вертикалізатори, велотренажер, бігова доріжка, ходунки, степ-платформи, еспандери, фітболи, крісла-каталки, балансири. Зроблено ремонт.
 
За словами заступника медичного директора Світлани Олександрівни, обсяг безоплатної медичної допомоги з реабілітації включає:

Нині в закладі працюють 2 лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, 2 ерготерапевти, 2 фізичних терапевти, логопед, лікар-психотерапевт.

Направити пацієнта на медичну реабілітацію може сімейний або лікуючий лікар (невропатолог, ортопед-травматолог або лікар фізичної та реабілітаційної медицини).

У 2022 році медичну допомогу в цьому закладі отримали більш ніж 650 мешканців міста, було надано 1 358 послуг пацієнтам з патологією опорно-рухового апарату та 262 послуги хворим з вадами нервової системи, в 2023-му повний цикл реабілітації пройшли 36 осіб.

За 2022 рік послуги з реабілітації у міських закладах отримали 39 501 пацієнт. Серед них 27 190 дорослих та 12 311 дітей.

Читайте також: Студенти та аспірантка з Дніпропетровщини отримуватимуть стипендії Кабінету Міністрів України