Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Потужний снігопад у Дніпрі: як комунальники справляються з наслідками негоди

Спецтехніка та більше тисячі двірників. Снігопад не паралізував Дніпро. Комунальники вже використали більше двох тонн протиожеледної суміші. На дорогах міста без упину працює снігоприбиральна техніка. Втім, через стан колій тимчасово не курсують деякі трамваї.

Дніпро засніжило. Діти радіють білій ковдрі, а дорослі що думають? Бо в місті збільшилась кількість ДТП, а громадський транспорт працює зі змінами. Транспортного колапсу в місті не сталося.

“Ну, через старий міст їхала, в принципі, повільно, але нормально дісталася”, – каже дніпрянка.

Аби зробити переміщення дніпрян по місту максимально комфортним, ще відучора комунальники приступили до роботи.  На дорогах працювало 167 одиниць спецтехніки та 500 робітників. Роботи не припиняються цілий день.

Вже використали понад 2,5 тоннипротиожеледної суміші.

“Комунальна техніка працювала цілу ніч і в комендантську годину. З 2 годин ночі вийшла міні техніка працювати на тротуарах, на основних тротуарах в центральній частині міста і в районі основних магістралей. І з 5 ранку вийшли дорожні робітники – працювати ручники”, – повідомив заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Олексій Самілик.

Деяким локаціям приділяють більшу увагу.

“Завжди увага приділяється підйому проспекту Івана Мазепи, вулиця Космічна, Новошкільна. Проспект Яворницького, Грушевського, а також мости та шляхопроводи”, – зазначив Олексій Самілик.

Через негоду трамвайні, тролейбусні та автобусні маршрути сьогодні працюватимуть за оперативним розкладом.

Наразі через стан трамвайних колій тимчасово не курсують маршрут № 12 «площа Старомостова – завод Металовиробів» та № 16 “вулиця Сікорського – вулиця Кротова”.

Читайте також: Змерзнемо чи ні? Прогнозоване похолодання накрило Дніпропетровщину