Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Потужності реабілітаційного центру для захисників у Новомосковському районі вже незабаром збільшаться вдвічі

У одному з медзакладів Новомосковського району працює реабілітаційний центр для захисників. Незабаром його потужності збільшаться вдвічі. Процес на фінішній прямій. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

У лікарні відремонтували відділення. Закупили сучасне обладнання. Місцевих спеціалістів навчили роботі із ним. Інвестували у це меценати. Вартість проєкту майже 20 млн грн.

Акцент – на фізичному відновленні. Вже сьогодні у цьому закладі захисники, котрі перенесли важкі поранення, знову вчать «керувати» власним тілом. Підіймати ногу, стискати кулак, тримати спину, рухатися вперед. Все, аби вони жили якісно“, – зазначив голова ОВА Сергій Лисак.

Загалом на Дніпропетровщині планують створити цілу мережу, де будуть відновлювати бійців. До реконструкції та оснащення лікарень залучатимуть бізнес і підприємства регіону. Вже виділили й кошти з бюджету. На квітневій сесії обласної ради на ці потреби передбачили понад 200 млн грн. Але ця цифра буде збільшуватися, додали у ОВА.

Читайте також: Незаконна порубка лісу на понад 2,5 млн грн: на Дніпропетровщині судитимуть “чорних” лісорубів