Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Потрібно йти від кожного конкретного випадку”, — Борис Філатов висловився про демонтаж пам’ятників у Дніпрі

Мер Дніпра Борис Філатов пояснив, за яким принципом у Дніпрі демонтують пам’ятники та перейменовують топоніми, пов’язані з радянським та російським минулим. Він зазначив, що в цьому питанні варто підходити індивідуально до кожного випадку. Про це він розповів в інтерв’ю газеті “Наше місто”.

“Наприклад, якщо якісь гарячі голови почнуть бігати біля Пам’ятника Слави, це навіть не обговорюється. Але, умовно, інше ставлення до Горького, який жодного відношення до Катеринослава не мав. Потрібно йти від кожного конкретного випадку. А не так, що “давайте все приберемо”, — наголосив він.

Борис Філатов пояснив, що окремі пам’ятники, які встановили за часів російської імперії чи СРСР, мають художню цінність та пов’язані з історією міста.

“Наприклад, відомо, що Пушкін сьогодні – це імперський наратив країни-агресора. Але пам’ятник Пушкіну у Дніпрі – це об’єкт монументального мистецтва, він має художню цінність. Мешканці Катеринослава свого часу збирали гроші на його встановлення. І ми не маємо права це взяти та розламати. Зрештою, Пушкін має відношення до Катеринослава – тут він перебував, коли цар відправив його на заслання”, — розказав мер.

Читайте також: Борди у Дніпрі прикрасили дитячими малюнками