Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поспілкувалися з мешканцями щодо майбутнього оновлення дитячого майданчику на вул. Робоча 166а

Безпечна територія для дітей. Саме таке прохання висловили мешканці будинку на вул. Робоча 166а. У минулому році вони звернулися до міської влади, аби дитячий майданчик біля їхнього будинку внесли у перелік об’єктів на ремонт у 2024 році.

«Майданчик збудовано у 2010 році, за цей час він вже став аварійним. Через прогнивші дошки у нас вже травмувалися діти і зараз сюди майже ніхто не ризикує ходити, бо майданчик повністю занедбаний. Раніше ж тут після обіду збиралося багато матусь з дітворою. Тому ми вже з нетерпінням очікуємо оновлення нашого майданчика і дуже хочемо побачити тут мир, дитячий сміх та радість», – говорить місцевий мешканець Денис Давидов.

Сьогодні оглянути аварійний майданчик та поспілкуватися з мешканцями щодо майбутнього його оновлення приїхав черговий по місту, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

«Я на собі перевірив аварійність цього майданчику, піднявся по сходам на ігровий комплекс та пройшовся по напівзруйнованим дошкам. Тому звісно що гратися діти на такому майданчику не можуть, бо це дуже для них ризиковано і може призвести до травматизму. У цьому році ми це питання вирішимо і проведемо тут комплексний ремонт. Після нього батьки вже не будуть боятися пускати дітей погратися тут», – зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.

Раніше ремонтувати цей майданчик міська влада не мала змоги, тому що він не перебував на балансі КП «Розвиток територій міста» та був встановлений політичною структурою під час передвиборчої кампанії. У минулому році обладнання прийняли на позабаланс та одразу запланували тут не лише ремонт, а й улаштування гумового покриття.

«Наразі гойдалки, ігровий комплекс, каруселі та інше обладнання розкидане по всій території, більше того вздовж майданчика проходять підземні комунікації, які поділяють майданчик майже навпіл. Ми перенесемо обладнання та створимо дві локації – окремо гойдалки та каруселі та окремо ігровий комплекс. Тому майданчик стане компактнішим та буде повністю безпечним для малечі», – розповів директор КП «Розвиток територій міста» Олександр Чуб.

Загалом на цей рік у Дніпрі заплановано оновлення більше 70 дитячих та спортивних майданчиків. Наразі оголошено тендери на проведення робіт, тож вже незабаром маленькі мешканці міста будуть гратися на гарних відремонтованих майданчиках.

Читайте також: У Дніпрі вперше проходить Фестиваль актуального українського мистецтва ДніпроАртСтейдж