Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поранений хлопчик з Донеччини втік з дніпровської лікарні, щоб повернутися додому

Війна болісна для кожного українця, але деяких вона лишила майже всього. Багато дітей з “гарячих” точок залишають свої домівки та їдуть до більш безпечних міст. Історія про хлопчика, який залишив рідне місто та лікується у Дніпрі…

Ростиславу 14 років, він залишив рідне місто на Донеччині через війну. Вся його родина досі знаходиться там. Ростиславу знадобилася серйозна медична допомога після того, як він отримав важкі поранення внаслідок ворожих обстрілів. Спочатку його намагалися лікувати у Краматорську, потім доправили до Дніпра.

Ростислав, мешканець Донецької області: “Потом уже, как домой приехал, увидел, дырка в плече. Потом мама поехала к отцу, он вызвал военных, мы поехали на скорой помощи вместе с полицией. Потом меня увезли в Краматорск, а на следующий день уже сюда”.

Тут, у Дніпрі, хлопчик сумує за рідними та не може сидіти на одному місці, навіть попри наявність уламку снаряда в плечі. Тому одного дня він втік з лікарні, хотів дійти до свого дому. Ростислава помітили патрульні, які допомогли хлопцю. Зараз поліцейські стали друзями для Ростислава.

Руслан Комаринський, командир взводу Патрульної поліції Дніпропетровської області: “Чому пішов з лікарні: він втік, бо дуже хотів додому попасти. Він був у пригніченому стані, тяжко йому було, бо багатодітна родина, брати, сестри є, матір. І він дуже сумував. Вирішив, що досить лікуватись, і вирішив якимось методом дістатись дому”.

Патрульні навідують хлопця та приносять необхідні речі та їжу, а лікарі піклуються про його здоров’я. Хлопцем також займається соціальна служба. Без підтримки та допомоги він точно не залишиться.