Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Попри воєнний стан, рівень злочинності у Дніпрі знижується

Попри воєнний стан, рівень злочинності у Дніпрі не зріс. Навпаки, поліція фіксує зниження. Пояснюють, що цьому сприяє комендантська година і посилений режим, на який давно перейшли патрулі. Про роботу поліції Соборного району Дніпра – далі. 

Поліцейські Дніпра цілодобово патрулюють місто. Ввечері кількість екіпажів збільшується. Особливу увагу приділяють найбільш небезпечним ділянкам.

Олександр Яковченко, начальник відділення поліції № 5 міста Дніпра, підполковник поліції: «Окрім патрульної поліції, яка патрулює наш район в нічний час, у нас заступає з нашого числа працівників ВП 4 патруля, які підсилені теробороною, «Січеслав» та іншими силовими підрозділами нашого міста. А також вдень у нас є 3 піших патруля, які патрулюють наш район».

З початком повномасштабної агресії на території Соборного району фіксують зниження загальної кількості скоєних злочинів — зафіксовано 800 випадків. У той час, як минулоріч за цей період їх була тисяча. Поліція перевіряє кожен виклик.

Антон Коцюба, в. о. заступника відділення поліції № 5 міста Дніпра, майор поліції: «З початку воєнної агресії дана категорія злочинів пішла на спад. На це все впливає: і те, що введена комендантська година — раніше вона вводилася з 20-ї години, зараз о 12-й. Також багато патрулів, допомагають нам громадські формування у спільних патрулюваннях на житлових масивах».

Допомагає і система «Безпечне місто». Особливо, коли йдеться про вуличні правопорушення.

«Вона допомагає розкривати різноманітні злочини, працює на випередження. Тобто особи, які знаходяться громадському місці і бачуть камери, тричі подумають, чи варто робити крадіжку авто чи гаманця. Також вона допомагає у розкриті більш складних злочинів — це можуть бути квартирні крадіжки, тяжкі тілесні ушкодження. Особливо, коли зараз це трапляється у нічний час, коли мало людей на вулиці знаходиться, ми можемо відслідкувати переміщення особи».

Щоб не поповнити статистику злочинів, правоохоронці закликають городян не порушувати закони і комендантську годину.