Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Попри війну, триває озеленення Дніпра

«Дніпро квітучий» – безстрокова акція, яку дніпряни підтримують із року в рік. Влаштовують суботники, висаджують тисячі рослин, щоб озеленити та прикрасити місто. Навіть нині, попри воєнний стан, люди не припиняють догляд за дворовими ділянками. І виходять чи не щоденно, аби доглянути за деревами та кущами.

Олена Марчак – голова ОСББ одного з будинків міста. Минулоріч навесні разом з сусідами долучилася до акції “Дніпро квітучий”.

Олена Марчак, голова ОСББ: «Вот у нас такой дом, 10 подъездов. И вот это наш двор, очень большой двор. И благодаря нашим жильцам, они следят за всеми этими саженцами, которые мы высадили, делают свои клумбы».

Насадили квітів, кущів та різноманітних дерев. Зараз, у період воєнного стану, мешканці щоденно доглядають насадження самостійно.

Владислав Макарець начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради: «Акція «Дніпро квітучий» проходила декілька років поспіль. На жаль, зараз в таких умовах вже більше доглядають за цими деревами та зеленими насадженнями, які було висаджено в попередніх роках. Як раз в минулому році, і за підтримки міської ради, саме в будинках ОСББ було висаджено близько 200 саме дерев».

Щонайменше 25 тисяч дерев і кущів висадили дніпряни за роки існування акції. Квітучий тренд об’єднав та згуртував людей, розповідають мешканці одного з будинків.

Інна Демидова, мешканка будинку: “Привезли нам более 50 кустов, наверное, “Невесты” называется. Прижились вот они все во дворе по периметру. И с такого количества не прижилось только три. Вообще мероприятие проходило достаточно радостно, активно, музыка была, небольшой ланч – тоже прекрасно. Главное, что сплотило жителей нашего дома”.

“Це ось кустик якраз, який має в народі назву “Невеста”.

Догляд за насадженнями люди не припиняють. Майже всі дерева нині добре прийнялися та зростають, прикрашаючи Дніпро.