Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Понад пів тисячі з роботою: Дніпро — лідер у працевлаштуванні вимушених переселенців до структур міської ради

Дніпро — лідер у працевлаштуванні вимушених переселенців. Всебічно допомагати ВПО — одне з ключових доручень міського голови Бориса Філатова. З початку повномасштабного вторгнення рф до України наше місто допомогло знайти роботу 4,5 тис. ВПО. З них 698 працевлаштували до структур Дніпровської міської ради. КП «Дніпроводоканал» у складі департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР увійшло до п‘ятірки найкращих з працевлаштування ВПО. Вони з початку року взяли на роботу 32 переселенці. 

Дмитро 8 років працював слюсарем у рідному Маріуполі, але після 24 лютого життя чоловіка розділилося на «до» та «після». Під обстрілами він вивозив родину до Дніпра, де вони і почали будувати життя з нуля. Чоловік влаштувався до КП «Дніпроводоканал», де його залюбки взяли на роботу. 

«Мені ніхто не допомагав з працевлаштуванням, я просто прийшов на водоканал, запитав чи є тут вакансії і мене взяли. Я швидко опанував тут роботу, бо мав досвід за плечима у Маріуполі. Колектив дуже дружній, усі хлопці позитивні, всим допомагають та підтримують», — каже слюсар КП «Дніпроводоканал» ДМР Дмитро Зуєв. 

Найбільше вимушених переселенців працевлаштували на посади електрогазозварників та слюсарів аварійно-відновлювальних робіт. Також працюють інженерами в договірному відділі управління водозбуту, енергетиками та трактористами. Та вакансії ще є, каже черговий по місту, директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський. Потрібні ремонтники для усунення аварійних пошкоджень та машиністи екскаваторів.

«Ми хочемо, щоб переселенці зверталися та не боялися в чужому місті, що їм можуть відмовити. Ми готові розглянути різні кандидатури, і навіть якщо ви не дуже розумієтесь у цих спеціальностях, то ми все одно зможемо вам допомогти, навчити та працевлаштувати до нас на підприємство», — додав Юрій Гамазинський. 

З питань працевлаштування до КП «Дніпроводоканал» ДМР можна звернутись за телефоном: 056 719-93-75. 

Читайте також: У Дніпрі перевірили укриття у школі №107