Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Понад 5 тисяч мешканців долучились до добровольчого формування «Варта Дніпра»

Наразі добровольчий батальйон «Варта Дніпра» активно допомагає підрозділам, які обороняють місто та область. До формування долучились більш ніж 5 тисяч мешканців територіальної громади.

 

«Відповідно до закону України про добровольчі формування, ми створили воєнізований підрозділ на добровільній основі з громадян України, які проживають на території відповідної територіальної громади. Я надзвичайно вражений патріотичністю та прагненням наших людей взяти участь та допомогти нашим воїнам. Ми щоденно обробляємо багато звернень від людей», – зазначив командир формування «Варта Дніпра» Олександр Буйволюк. Він повідомив, що підрозділ створено на базах районів міста. У кожному районі є своя рота, яка знає місцевість.   

«У разі диверсійних акцій вони надають нам інформацію, що відбувається, та роблять фото- та відеофіксацію. Також у нас є аналітичний відділ, який обробляє та узагальнює інформацію, що потім надходить до відповідних органів», – додав Олександр Буйволюк.  

Долучитись до «Варти Дніпра» можуть і чоловіки, і жінки. Запис до лав добровольчого формування відбувається в районній адміністрації за місцем проживання.