Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Понад 3,2 тисячі абітурієнтів подали документи до профтехів Дніпропетровщини 

Першого липня стартувала вступна кампанія до закладів професійної та професійно-технічної освіти. Вона триватиме до 31 серпня. Водночас до 1 листопада буде можливість подати документи для доукомплектування навчальних груп у межах обсягів регіонального та державного замовлення, якщо такі місця залишаться.

У Дніпропетровській області підготовку робітничих кадрів здійснюють 56 закладів. За регіональним та державним замовленням на бюджет вони готові прийняти понад 7 600 учнів. Йдеться про навчання 99 робітничих професій за 15-ма напрямами. Найбільше бюджетних місць на електротехнічні, будівельні, транспортні, сільськогосподарські напрями, а також громадське харчування. 

У Дніпрі працюють 15 закладів профтехосвіти. Для них за регіональним замовленням затверджено 1 710 осіб. Наразі у місті на вступ подано 1 049 заяв. Вільних місць — 661.

 «Загалом по області 42% вступників подали документи. Залишається майже 4 500 вільних місць до регіонального та державного замовлення. Просимо дітей та батьків не зволікати, подавати документи до навчальних закладів. Потрібна заява від учня, свідоцтво про базову або загальну середню освіту, медична довідка, фотокартки і документ, який підтверджує громадянство України. Прийом вступників відбувається за такими критеріями, як рейтингові списки, результати співбесіди, середній бал шкільного свідоцтва, результати вступних випробувань. Вступити поза конкурсом можуть діти пільгових категорій», — розповіла під час брифінгу заступниця голови ДніпроОВА Ольга Горб. 

За її словами, за планом навчання розпочнется з 1 вересня. Форми навчання розглядаються різні залежно від територіальної прив’язки того чи іншого навчального закладу: очна, змішана чи дистанційна. Наразі готуються укриття закладів профтехосвіти.