Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Понад 25 тисяч одружених: на Дніпропетровщині підсумували кількість зареєстрованих за час війни шлюбів

Кохання переможе війну. І це підтвердили РАЦСи Дніпропетровщини. За час війни в органах державної реєстрації актів цивільного стану в області кількість зареєстрованих шлюбів збільшилась на тисячі. Регіон навіть побив рекорди України…

Без пишної церемонії, смокінгу та весільної сукні. Анастасія та В’ячеслав вирішили зареєструвати свій шлюб у Дніпровському РАЦСі. Молодята кажуть, війна згуртувала їх ще більше.

Анастасія, наречена: «Нема перешкод для нашого кохання. Війна – це не перепона. Якщо кохаєте, не чекайте. Тому що буває, що ви хочете розписатися, потім одна проблема, друга. Не повинно бути для цього ніяких проблем».

Пів року тому молодята познайомились у супермаркеті. Згодом В’ячеслав пішов на фронт. На війні чітко вирішив: без коханої жити не може, та зробив пропозицію. І вже за кілька днів приїхав одружуватись.

В’ячеслав, наречений: «Є такі моменти, коли не буде можливості перечекати, воно може закінчитися. Треба робити все та зараз і прямо у цю секунду. Якщо надумав — треба робити».


За рік війни уряд спростив порядок укладання шлюбу. Одружуватися можна набагато швидше та за різними формами — онлайн та заочно, за наявності завіреної керівником заяви. Дніпропетровська область зайняла перше місце в Україні щодо державної реєстрації шлюбу.

Валерія Сагайдак, начальниця центрального відділу державної реєстрації цивільного стану в Дніпрі: «Більшість наречених, які приходили до нашого відділу, були військові Збройних сил України або чоловіки, які призивалися на військову службу. Хол був переповнений громадянами, дуже переповнений. Реєстрація шлюбу відбувалась одна за одною. Але не було, можна сказати, радощі в очах наречених. Був сум, розгубленість. Здавалося, що вони начебто поставити крапку у мирному житті, і потім вже йти та захищати свою Батьківщину, свою родину. Багато було переселенців».

Загалом за час воєнного стану у дніпропетровських РАЦСах зареєстрували шлюби 26524 пари. Майже на 8 тисяч більше, ніж торік.