Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Понад 200 жителям Дніпра виплатять компенсацію за встановлене індивідуальне опалення

Усі дніпряни, які правильно подавали заявки на компенсацію за встановлене індивідуальне опалення, її отримають. Це стосується багатоквартирних будинків, які відключені від централізованого теплопостачання. У Дніпрі комісія при департаменті житлового господарства міськради задовольнила майже всі подані заяви. 

Алла Іванівна одна з перших у своєму будинку перейшла на індивідуальне опалення. Жінка розповідає, це набагато комфортніше і економніше.

Алла Іванівна, мешканка будинку № 47 по вул. Флангова: «Ви можете відключити, коли вам потрібно. Якщо вам спекотно – ви відключили, якщо ви хочете заощадити – ви відключили. Коли було центральне опалення, була така температура, що ми навіть узимку відчиняли вікна, бо відключити ми не могли».

У будинку, де мешкає Алла Іванівна, на індивідуальне опалення перейшли шість квартир з восьми. Великим плюсом є те, що за обладнання, яке мешканці встановлюють, місто повертає кошти.

Алла Іванівна, мешканка будинку № 47 по вул. Флангова: «Весь пакет документів на встановлення опалення, всі підписані акти за виконані роботи, акт виконаних робіт із зазначенням цін на роботи та обладнання, чеки всі повинні бути, і вже тоді здається пакет документів на компенсацію».

Загалом до профільного департаменту надійшло 220 заяв. Майже всі схвалені.

Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР: «Практично по всім прийняті рішення. Там є до 10 квартир, які або донесуть певні документи, або не отримають оплату. Просто так бюджетні кошти роздавати всім бажаючим неможливо».

Заявки на компенсацію ще приймаються. Їх можна віднести до профільного департаменту або покласти в скриньку в будівлі міської ради.

Читайте також: Переробні підприємства Дніпропетровщини можуть отримати гранти на розвиток справи