Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Помер почесний громадянин Дніпра та президент “Злагоди” Віктор Веретенников

У середу, 15 березня, пішов з життя почесний громадянин Дніпра Віктор Веретенников. Чоловікові було 82 роки. Віктор Олександрович був заслуженим діячем мистецтв, українським промисловцем, підприємцем, письменником, сценаристом та депутатом Верховної Ради. Про це повідомила Дніпропетровська Єпархія Української Православної Церкви.

Віктор Веретенников – лауреат премії ім. О. Довженка та премії ім. Л. Українки за кінематографічну діяльність. Нагороджений орденом св. Архістратига Михаїла “За відродження духовності в Україні”, Орденом III ступеня “За заслуги перед Україною” та орденом князя Ярослава Мудрого V ст., золотими медалями ім. Олександра Довженка за роман і фільм “Потеряный рай” (2001), ім. Лесі Українки за роман і фільм “Дикий табун” (2003), ім. Антона Чехова за роман і фільм “Запороги”. Він – переможець міжнародного пісенного конкурсу “Золота Таврида” 2008 року.

Віктор Олександрович народився в Дніпрі в родині робітників. У 1995 році вступив до Дніпропетровського залізничного технікуму, пізніше здобув освіту інженера-електромеханіка у Дніпропетровському гірничому інституті. 

У 1988 році став Генеральним директором молочного комбінату “Придніпровський”, був президентом Приватної акціонерної компанії “Комбінат Придніпровський” (ТМ “Злагода”, ТМ “Любімчік”) та президентом Української корпорації “Дитяче харчування”.

У 2012 році Віктор Веретенников став почесним громадянином Дніпра. 

Читайте також: На Дніпропетровщині створять реабілітаційні центри для військових.