Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поліція затримала телефонного шахрая з Дніпропетровщини: ним керували з окупованих територій

37-річний уродженець Росії за схемою «ваш родич в біді» виманив у пенсіонера понад 80 000 гривень. Його керівниками були ув’язнені з тимчасово непідконтрольних територій.

До поліції звернулася харків’янка та розказала, що її 69-річному батьку зателефонував невідомий чоловік та представився лікарем. Він розказав, що донька потерпілого начебто потрапила в аварію і тепер потребує вартісної операції. Постраждалому запропонували передати гроші на лікування через помічника лікаря, що пенсіонер і зробив. Він віддав усі свої заощадження у розмірі 10 000 гривень та 2 600 доларів, та лише після дзвінку дочці зрозумів, що його ошукали.

Правоохоронці затримали зловмисника на Миколаївщині в центрі міста Вознесенська, де живе потерпілий. Ним виявився уродженець Росії, який зараз мешкає на Дніпропетровщині. У чоловіка вилучили 3 000 грн, мобільний телефон, банківські картки та інші речові докази.

З’ясувалося, що діями шахрая керували ув’язнені, які наразі відбувають покарання на непідконтрольній території України. За словами правоохоронців, адміністрація в’язниці знає про зловмисників та сприяє їхнім злочинам. Гроші потерпілих одразу виводились на рахунки організаторів.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство). Йому тепер загрожує до 3 років ув’язнення.

Читайте також: У Дніпрі затримали чоловіка, якого розшукує поліція Криму