Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поліція затримала банду, яка обкрадала потяги на Придніпровській залізниці

Всього угрупування налічувало 40 людей, у тому числі й представників воєнізованої охорони залізниці. Ним керували так звані «смотрящі», які збирали гроші з оборудок.

Як повідомляє пресслужба поліції, зловмисники чекали, коли потяг прибуде на станцію та викрадали з нього вугілля та селітру. Іноді крадіжки відбували прямо під час руху товарняка.

За день їм вдавалося викрасти від 5 до 30 кілограмів вантажу, який вони продавали мешканцям прилеглих міст та приватним підприємцям. 

Під час обшуків у фігурантів вилучили речові докази: мобільні телефони, гроші та банківські картки, чернетки, транспорт, журнали реєстрації залізничників, розклад руху поїздів. Крім того, поліцейські вилучили й викрадені мішки з вугіллям та селітрою. 

Організатору та найбільш активним учасникам угрупування повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 255 (Створення злочинної організації), та ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Ще 12 зловмисників затримано. Їм загрожує до 12 років в’язниці.