Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поліція фіксує наслідки ворожих обстрілів Дніпропетровщини

Зараз триває огляд місць влучань російських ракет у Дніпропетровській області, фіксація та збір речових доказів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Загалом за добу правоохоронці зареєстрували 33 звернення громадян стосовно обстрілів по Криворізькому району.

На території Зеленодольської громади та м. Апостолове було зруйновано цивільну інфраструктуру та пошкоджено житлові будинки. Кількість загиблих та поранених встановлюється.

Наразі на п’яти місцях подій працюють слідчо-оперативні групи Кривого Рогу, криміналістична лабораторія, вибухотехніки та працівники ДСНС.

22 правоохоронці проводять обстеження місць обстрілів. Слідчо-оперативна група документує кожен воєнний злочин, вчинений країною-агресором, збирають речові докази, надають першу домедичну допомогу, а також опитують потерпілих та свідків.

За вказаними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення правил та звичаї війни) Кримінального кодексу України.

Сьогодні вночі ворог двічі обстріляв житлові райони Нікополя та прилеглі території. Одна людина загинула.

Наразі на місцях подій працюють слідчо-оперативні групи, експерти – криміналісти, вибухотехніки, дільничні інспектори поліції та інші підрозділи. Внаслідок обстрілів пошкоджені приватні будинки, є пориви газоводу та водоводу. Зруйновано залізничну колію. Всього надійшло 27 повідомлень про руйнування та пошкодження.

“Поліцейські завжди першими приїздять на місце обстрілу та разом з рятувальниками надають допомогу потерпілим, викликають швидку та інші екстрені служби, охороняють територію, щоб люди не отримали поранення від нерозірваних снарядів”, – йдеться у повідомленні.

За кожним фактом воєнного злочину відкриті кримінальні провадження за ст.438 (порушення правил та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Нікопольському районі на Дніпропетровщині відновили електропостачання після обстрілів.