Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поліція бездіє? Вандалів з Дніпра так і не знайшли

Вандалів не знайти? У лютому на проспекті Миру під час комендантської години невідомі побили п’ять машин. Власник найбільш постраждалого авто вже півтора місяці намагається добитися справедливості. З звернувся до адвокатів бо, каже, поліція бездіє.

Панорамне скло і лобове — це замінили, але лишилося тепер по салону.

Пройшло вже понад півтора місяця, як автівку Максима вандали пошкодили під вікнами власного будинку. Вартість ремонту перевалила за 170 тисяч і це не остаточна сума, каже Максим.

«Я був в печалі, так би мовити. Але варіантів немає, все одно треба ремонтувати, тому що транспорт потрібен. Моя робота залежить від транспорту, тому є в мене з цим певні труднощі, поки я без автівки. Плюс півтора місяці пройшло, справа ніяк не рухається, поліція не діє, прокуратура так само, хоча ми всюди писали з юристом запити, але поки відповіді немає», – розповідає дніпрянин Максим Павлов.

Чоловік каже, машина рідкісна в нашому місті й знайти запчастини для неї не так і просто. А якщо вдається то це за кордоном й за завищеними цінами.

«На це йде багато часу, спочатку їх знайти, потім аби сюди доставити, є труднощі, все через марку автомобіля. Я як би не жаліюся, але кажу, як є. Тому це все впливає й на ціну й терміни ремонту», – каже Максим.

Багато часу займають й походи до органів правопорядку, які мають розслідувати злочин.

«Сам приїжджав і в прокуратуру і у відділок поліції, але там у них все печально. Вони мене не пускають, номер слідчого не дають, я вже через знайомих мені дали номер, так сказати, окольними шляхами пішов, тому що в районному відділі не дають номер, але слідчий слухавку не бере. Зв’язку ніякого немає, зворотного зв’язку ніякої немає. В мене запит в поліцію, але вони 1,5 місяця мовчать зі мною ніхто не виходив на зв’язок», – пояснює Павлов.

Аби вирішити всі питання юридичного характеру Максиму порадили звернутися за допомогою до фахівців.

На сьогоднішній день не відомо чи є Максим постраждалим у цій справі. А в єдиному реєстрі досудових розслідувань зазначено, що заява до поліції надійшла від іншої людини. Адвокати кажуть, є ряд порушень.

«Заява була внесена не в час, коли її прийняли. Вона вноситься відповідно до КПК протягом 24 годин, але ми навіть не знаємо, чи була заява мого клієнта внесена взагалі до ЄРДР, а ось була внесена заява іншої особи і вона була внесена 05.02.24, тобто на третій день. Це вже перше процесуальне порушення», – адвокат Роман Скачков.

Але не єдине. Роман каже, власника автомобіля навіть не викликАли, аби дати свідчення по суті справи.

Також адвокат каже, у витягу з ЄРДР вказано, що злочин скоїла одна людина, хоча на відео, що надавали у поліції, видно двох.

«Тобто на сьогоднішній день наш потерпілий не опитаний в якості свідка, навіть на протокол допиту. Не було залучено доказів, які надавалися в перший день, коли була написана заява про скоєння кз, а саме – це відеоматеріали, де чітко видно двох осіб, які скоїли цей зухвалий злочин», – зазначив адвокат.

Адвокатом написані запити. Вони з Максимом чекають. У свою чергу і ми направили запит до поліції.

Читайте також: У Дніпрі сквери названі іменами героїв: Андрія Ніколайчука та Олександра Гостіщева.