Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Політична реклама замість соціальної: в Дніпрі «Слуги народу» піаряться за бюджетні кошти

На придорожніх білбордах в Дніпрі та інших містах області, та на автошляхах, які ведуть до міста розмістили політичну рекламу від партії «Слуга народу». Зображення голови облради Святослава Олійника та кандидата в мери Сергія Риженка з’явились в великій кількісті. За чий кошт такий щедрий політичний банкет – з’ясовували наші журналісти.

Навесні 2020-го в системі «Прозорро» з’явився тендер на рекламні та маркетингові послуги. Замовник – департамент масових комунікацій Дніпропетровської обласної держадміністрації. Сума тендеру – більше 4 мільйонів гривень. Всього закупили близько 2 тисяч плоскостей і відповідно –  постерів. Тематика реклами – соціальна. Строк дії договору – до кінця 2020 року.

Адреси білбордів указані в додатках до тендеру. Відправляємся на ці точки. Ми побували на десяти точках з адрес, що вказані у тендері на соціальну рекламу, і всюди побачили символіку, кольори та обличчя партії ЗЕ. А між тим заміна соціальної реклами на політичну – протизаконна.

Використання бюджетних грошей на політичний піар, за словами юриста, підпадає під 210 статтю кримінального кодексу України, як нецільове використання бюджетних коштів. Якщо команда Зеленського в Дніпропетровській області  дійсно використала кошти платників податків на політичну рекламу, винним загрожує суворе покарання – до шести років позбавлення волі.