Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Поки країна жертвує останнє на армію, Ігор Коломойський судиться за Приватбанк і утримує дорогу яхту, – ЦПК

Цинізм найвищого рівня. Доки вся країна жертвує останні кревні на дрони та бронежилети для армії, збирає гуманітарку для біженців, олігарх Ігор Коломойський судиться за Приватбанк і платить по 732 000 доларів на тиждень за свою суперяхту, розповідають в Центрі протидії корупції. 

Про пришвартоване в одному з болгарських портів суднО повідомив журналіст Майкл Саллах, який минулого року опублікував розслідування “Брудні долари” про діяльність Коломойського в США. Олігарх придбав яхту в 2016 році за 65 мільйонів доларів, нині вона коштує на 10 млн дорожче і входить до топ-100 найдорожчих в світі. Вона обладнана вертодромом, кінотеатром, тренажерною залою, бібліотекою, басейном, джакузі, сауною, масажним кабінетом та іншими елементами розкоші. 

“Інтер’єр яхти виконаний так, щоб задовольнити найвибагливіших клієнтів, враховано найдрібніші деталі”, – пише про яхту Центр протидії корупції з посиланням на спеціалізовані видання. 

Як такий бенкет посеред чуми сприймати жителям Маріуполя, Харкова, Попасної? І коли в США прокурори постійно переслідують Коломойського, в Україні олігарх почувається впевнено. Наприклад, наприкінці квітня Укрнафта продала компаніям з орбіти групи Приват скраплений газ за ціною, вдвічі нижчою за ринкову, – наголошує Центр протидії корупції.

В установі додають: не зовсім правильно вимагати від Заходу конфіскації статків російських олігархів і водночас давати наживатись українським.

Читайте також: Прем’єр-міністр України запевнив, що дефіциту бензину і дизпалива не буде