Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Погрози і переслідування: історія харасменту у Дніпропетровській дитячій стоматологічній поліклініці

Залицявся, пропонував інтимний зв’язок, а за відмову побив і погрожував розправою. До нас звернулась дівчина із власною історією харасменту на роботі. Ділиться, що її переслідує директор Дніпропетровської дитячої стоматологічної поліклініки. Рік безпідставних погроз, судових розглядів і остраху: непроста історія, що розвернулася у лікарні — в нашому спецрепортажі.

Анна Пічкур, постраждала від насилля: “Против меня открыто дело. Оно сфальсифицировано и сейчас находится в суде”.

Анна Пічкур розповіла нам, як колишній керівник побив її і сфабрикував проти дівчини справу за відмову в інтимному зв’язку.

Анна Пічкур, постраждала від насилля: “Громко сказала, чтобы меня оставили в покое, до свидания. Это обозлило очень сильно человека. Он набросился на меня, начал наносить удары. Они были не очень сильные, но мне, наверное, очень сильно повезло, что он не нанёс более сильные удары. И в конце этой истории мама увидела это всё в окно. Не знала, бежать ко мне или сделать хоть какую-то фотофиксацию, потому что потом мы бы не могли доказать”.

Раніше Анна працювала у Дніпропетровській дитячій стоматологічній поліклініці. Головний лікар, Віталій Шевцов, привертав увагу дівчини, фліртував, залицявся. Нерідко й занадто активно. А коли отримав відмову, розповідає нам Анна, дочекався її близ дому і побив, погрожуючи розправою. Дівчина повідомила про побиття у поліцію. Залицяльник зробив те ж саме, виставивши Анну злочинкою. На слідчому експерименті Віталій Шевцов розповідав, що Анна кілька разів вдарила його по нозі і в область паху.

Анна Пічкур, постраждала від насилля: “Он обратился к своему какому-то внештатному сотруднику, потом был на самолечении 10 дней дома, и только потом, когда состояние ухудшилось, он обратился в больницу, где пробыл 21 день. И исходя из этого, получил средней тяжести телесные повреждения. Собственно, на этом базируются обвинения в мою сторону.

Суди тривають вже рік. Справа, в якій Анна обвинувачує колишнього керівника у побитті, не рухається з місця, кажуть адвокати.

Олександр Носик, адвокат Анни Пічкур: “Дело, которое клиентка написала, до сих пор он не является. Его следователь вызывает, он выписывает как доктор сам больничные, и как доктор пользуется своим служебным положением. Дали детализацию по месту его передвижения. В больницу он вообще не обращался. Он сел спокойно в свой “Тойота Ленд Крузер”, которого у него нигде нет в декларациях, сам написал, что “я в него сел и поехал спокойно домой спать”.

Колишня дружина Віталія Шевцова – Тамара Шевцова, екс-суддя Бабушкінського районного суду Дніпра – звільнена з посади за грубі множинні порушення.

“Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що суддя Шевцова Тамара Василівна в ході судового розгляду допустила грубі та очевидні множинні порушення, здійснювала судовий розгляд без учасників процесу (фактично у справі не було проведено жодного судового засідання). Це дало підстави вбачати наявність у діях судді намір щодо проведення фіктивного судового розгляду”.

Наші журналісти вже намагались поспілкуватись із керівником Дніпропетровської обласної дитячої стоматологічної лікарні, та до кабінету знімальну групу не пустили. Адвокатка Віталія Шевцова з нами теж не захотіла спілкуватись.

Олена Кречетникова, адвокат: “Ніяких ні коментарів, ні контактів ми з вами мати не будемо. І передайте усім. Можете оголошення повісити на каналі”.

Анна Пічкур, постраждала від насилля: “Со стороны Шевцова – он писал мне, угрожал. Поступали сообщения с разных номеров. Человек знал где я нахожусь, с кем я. Четко у него была картинка моей жизни. При этом он до определенного периода пытался выйти со мной на связь – я постоянно меняла телефоны просто”.

Родичі Анни розповідають, як протягом року також отримували погрози.

Ірина Пічкур, тітка Анни Пічкур: “Шевцов говорил: “Что вы мне сделаете вообще? Куда вы пойдёте? Куда бы вы не пошли, всегда ты, Аня, будешь неправа и вы ничего с этим не сделаете”. Мне прям так и говорили: что, ты не боишься, а надо бояться. В случае, если вы не остановите этот процесс, будешь овощем”.

Правозахисниця Наталія Ешонкулова впевнена: злочинці, які цього літа замахнулись на її життя і ті, хто переслідує Анну — це одна й та сама кримінальна структура.

Наталія Ешонкулова, правозахисниця: “Теперь я понимаю, что эти же люди в принципе, они со мной сделали вот это. Я сейчас вся в шрамах, я сейчас прохожу реабилитацию. Зачем это проходить молодой девочке. Если она не будет сопротивляться или будет сопротивляться, в любом случае она не застрахована от того, что на неё в какой-то момент нападут и либо прибьют, либо сделают калекой”.

Всі знайомі і родичі Анни впевнені: дівчина стала жертвою харасменту.

Наталія Ешонкулова, правозахисниця: “Имеется в виду, что она лично Шевцову нанесла средней тяжести повреждения. Как может девушка моей комплекции избить крепкого мужчину атлетического телосложения? Это нереально. Правоохранители действовали вместе с криминалитетом. Осталось очень много вопросов”.

Анна Пічкур, постраждала від насилля: “Я почему это всё развиваю – для того, чтоб человек понимал, что есть отпор и что меня не загнать куда-то в пятый угол. И всё-таки, во-первых, всё-таки правда на моей стороне, а во-вторых, есть позиция, есть люди, которые меня поддержат. И не всё остаётся безнаказанным и вседозволенным. Вот, наверно, так”.