Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Погіршення слуху: на які симптоми слід звернути увагу, аби попередити серйозну хворобу

3 березня відзначається Всесвітній день слуху. Щороку все більше людей різного віку звертаються до лікарів зі скаргами на погіршення слухового чуття. На які симптоми слід звернути увагу, аби попередити серйозну хворобу?

Щодня зі скаргами на проблеми зі слухом до цієї дніпровської лікарні звертаються близько 30 людей. Найчастіше у них виявляють захворювання внутрішнього вуха, через яке людина змушена користуватися слуховим апаратом. Якщо вчасно помітити перші симптоми, носіння приладу можна запобігти.

Ірина, лікарка-сурдолог: «Людина починає помічати, що не чує якихось високих звуків, шепіт не може почути, не розбирає, що каже людина, і таке, як комарі, пташки. Тоді вони звертаються і у них виявляють захворювання на початковій стадії».

Щоб точно виміряти гостроту слуху, лікарі використовують аудіометр. Дніпрянка Поліна перехворіла на COVID-19, після чого, ділиться, стала гірше чути.

Поліна, дніпрянка: «Я прийшла обстежуватись. Що скажуть — я не знаю. Я пройшла лікування, чекаю на висновок лікаря». 

Чи призначати пацієнту носіння слухового апарату, має визначати лікар. У 2022 році коштом міського бюджету придбали 40 слухових апаратів. Їх передали людям зі слуховою інвалідністю.