Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Подробиці стрілянини в Дніпрі від прокуратури Дніпропетровської області

Чи був попереджувальний постріл, хто був за кермом та щодо алкогольного сп’яніння – розбирається прокуратура.

Щодо стрілянини на проспекти Мазепи у Дніпрі зареєстроване кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень, повідомив на брифінгу Олександр Савенко, заступник керівника Дніпропетровської обласної прокуратури.
З його слів, патрульна поліція зупинила автомобіль, в якому перебували двоє дорослих і двоє дітей. На вимогу поліцейських водійка відмовилася виходити, внаслідок чого поліцейськими була застосована сила. Було здійснено кілька пострілів, в результаті чого постраждалий загинув. Наразі тривають слідчі дії, встановлюються всі факти і обставини.

«Попередньо, за кермом була водійка. Точні деталі встановлюємо, розбираємося. Правомірність, порядок дій патрульних – це і є предметом дослідження цього кримінального провадження. Саме відповіді на ці питання ми і шукаємо», – зазначив Савенко.

Досліджуються всі доступні відео, як то з бодікамер, з телефонів чи камер громадян. Відео, що наразі шириться у соцмережах, також є предметом дослідження у провадженні.
Щодо стану здоров’я патрульних – це конфіденційна інформація і вона не розголошується.
Прокурор підтвердив, що одна особа (чоловік-патрульний) затримана, наразі вирішується питання про оголошення підозри. У випадку, якщо буде доведено його винуватість і визнано судом, то покарання призначає суд. Максимум – до 15 років.
Щодо попереджувального пострілу: поки достеменно невідомо, чи він був. Чи було наявне алкогольне сп’яніння — теж досліджують експертизи.

Читайте також: Стрілянина в Дніпрі: затримано патрульного, який застрелив чоловіка