Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Податківці з Дніпропетровщини обікрали підприємців на ₴150 млн

Кіберфахівці СБУ припинили розкрадання активів українських компаній, які опинилися на тимчасово окупованих територіях нашої держави. До оборудки причетні посадовці Державної податкової служби Дніпропетровщини. Через злочинні дії чиновників українські підприємці втратили понад 150 мільйонів гривень.

Як повідомляють у СБУ, схема полягала в махінаціях із ПДВ. Зокрема, ділки привласнювали «податковий ліміт», який належав українським компаніям, що опинилися під тимчасовою окупацією росіян. Це давало їм право сплачувати менше власного ПДВ і заробляти на цьому десятки мільйонів гривень.

Встановлено, що до незаконної діяльності причетний керівник управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області та два його підлеглі колеги.

Вони несанкціоновано втручалися у податкові бази даних і підробляли цифрові підписи керівників компаній. Таким чином вони реєстрували фіктивні господарські операції в електронних кабінетах платників податків тимчасово непрацюючих підприємств.

Наразі трьом чиновникам і двом їхнім спільникам, зокрема «бухгалтерці», яка вела чорну бухгалтерію ділків, повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Читайте також: Троє мешканців Дніпропетровщини підозрюються у колабораціонізмі