Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Подарунок від Кельна: у Дніпрі відкрили новий дитячий майданчик

Для маленьких розбишак. У Дніпрі відкрили нове дитяче містечко. Воно розташоване на проспекті Героїв. Досі на увесь двір було кілька стареньких гойдалок, тепер тутешнім малятам є де розгулятись. Дитячий майданчик подарувало Дніпру місто-побратим Кельн. І німецька якість не підвела. Як не випробовували на міцність маленькі дніпряни ті гойдалки та гірки, містечко все ж вистояло.

На проспекті Героїв гамірно. Уся тутешня малеча вибігла на двір випробовувати новий дитячий майданчик. Тут розваги на будь-які дитячі забаганки. Хочеш із вітерцем – рушай на гойдалки. Для любителів екстриму – канати, гірки і дерев’яна вежа. Спортсменів зацікавили тренажери. Бажаючі випробувати власну рівновагу пішли тестувати лавку-пружину. А от найменшенькі одразу потяглись до пісочниці. Малеча – в захваті. Не менше тішаться і батьки. Кажуть, щасливі, що тепер дітям є де розважитись, адже раніше малятам доводилось шукати місце для ігор деінде.

Олександр, дніпрянин: «Стояла ракета з 70-го року, якась гойдалка. А зараз добре, є де дітям погуляти, не доводиться ходити всіма дворами, шукати, де можна провести дозвілля».

Дитяче містечко мандрувало до Дніпра аж з Німеччини. Це подарунок від міста-побратима Кельна. Гойдалки, каруселі, лавки – з натуральних матеріалів.

Олександр Санжара, секретар Дніпровської міськради: «Ці конструкції нефарбовані, вони спеціально оброблені, щоб не псувались. Вони безпечні, сертифіковані, як безпечні конструкції для дитячих майданчиків».

Місто додатково встановило тут тренажери та поклало гумове покриття, аби вберегти малят від травм.

Читайте також: Чи готові навчальні заклади Дніпра до офлайн-навчання?

https://www.youtube.com/watch?v=Wqv244aJv24