Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Почніть платити за тепло, аби уникнути відключень: Михайло Лисенко закликав дніпрян погасити борги

1 мільярд 439 мільйонів 892 тисячі гривень – така сума боргу дніпрян за тепло. Заступник міського голови Михайло Лисенко заявив, що лише 30% жителів сплачують за теплопостачання. Інші ж – накопичують борги.

Через це виникає заборгованість у комунальних підприємств перед постачальниками газу. Михайло Лисенко закликав дніпрян почати платити за комунальні послуги, аби уникнути відключень тепла. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі.

«1 мільярд 439 мільйонів 892 тисячі гривень.

Така сума заборгованості населення міста Дніпро за опалення станом на сьогодні.

Якщо у відсотках, то оплату здійснює всього 30% населення.

Інші 70% напевно вважають, що через війну ці борги якось спишуться чи станеться щось подібне.

Запевняю, нічого з перерахованого вище не станеться, а зовсім скоро, з великою ймовірністю відбудуться відключення котелень від газу, тому що комунальні підприємства не отримують гроші від населення і не в змозі зробити оплату за отриманий газ.

Відключатимуть котельні не КП, а організації, що поставляють їм газ. На сьогоднішній день сума заборгованості перед ними становить 1 мільярд 215 мільйонів 380 тисяч.

Простими словами із боргу населення 1.4 млрд – борг за газ становить 1.2 млрд.

Нині всім дуже важко. Але тим не менш, закликаю жителів міста, активно починати робити оплату за тепло, що постачається.

Інакше, незабаром, за віяловими відключеннями електроенергії ми можемо отримати таку саму ситуацію з газом», – написав Михайло Лисенко.

Читайте також: Комунальні служби Дніпра інформують щодо ситуації з теплом та водопостачанням у Дніпрі на 6:00