Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Плетуть сітки та збирають медикаменти для військових: колектив одного з дитсадків Дніпра продовжує свою волонтерську роботу

За дорученням міського голови Бориса Філатова міська влада сприяє волонтерській діяльності. До волонтерства долучились також освітяни. Деякі приміщення у школах та садочках зайняті установками для сіток. Також у столових закладів освіти з перших днів війни готували різноманітні смаколики для військових.

Сьогодні, 18 квітня, чергова по місту директорка департаменту гуманітарної політики Ксенія Сушко відвідала дитячий садок № 311. Там працює 21 вихователь та 18 осіб обслуговуючого персоналу.

З перших днів війни працівники закладу дошкільної освіти беруть активну участь у волонтерській роботі. Спільно з батьками збирали продукти харчування та речі для ЗСУ та внутрішньо переміщених осіб. Починаючи з лютого 2022 року плетуть маскувальні сітки та виготовляють кікімори відповідно до сезону. Активно долучаються до фінансової благодійності на потреби ЗСУ.

З осені минулого року працівники закладу шиють для військових теплі флісові підшлемники та бафи.

14 січня 2023 співробітники закладу та члени їх родин допомагали сім’ям постраждалих внаслідок ракетної атаки: надавали теплий одяг, речі першої необхідності, продукти харчування, посуд.

Працівники беруть участь у зборі та передачі необхідних на даний час речей та медикаментів, займаються виготовленням перев’язувального матеріалу для військового шпиталю нашого міста.

“Волонтерство для працівників закладу є невичерпним джерелом набуття громадянської освіти”, – зазначила Ксенія Сушко.

Читайте також: У Дніпрі виявили 41 підроблене чи недійсне пенсійне посвідчення: що чекає порушнків