Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, в’яжуть килимки та шкарпетки. У Дніпрі працівники закладів освіти активно допомагають ЗСУ 

У Дніпрі у закладах освіти не припиняється волонтерська діяльність. З початку повномасштабного вторгнення їхні працівники стали на волонтерський фронт та як можуть допомагають нашим оборонцям на фронті. Хтось плете маскувальні сітки та «кікімори», а хтось в’яже килимки та шкарпетки або робить окопні свічки. 

Пані Наталя працює помічницею вихователя в одному з міських садочків. Коли почалась повномасштабна війна з рф, навчилась в’язати та регулярно відправляє нашим захисникам м’які килимки, зроблені власноруч. 

«Раніше в’язати взагалі не вміла, але навчилась. Це виявилось не так складно. Думаю, нашим хлопцям такі килимки точно не завадять, особливо зараз, напередодні зими. Вони теплі, м’які, на них можна сидіти або підкласти під спину. За день можу зробити 2 килимки», – розповіла пані Наталя. 

У Дніпрі до збору матеріалів та виготовлення окопних свічок долучились сотні закладів освіти. Маскувальні сітки плетуть у 206 з них, а ще у 180 в’яжуть килимки, шапочки, шиють постільну білизну, балаклави, розгрузки, снуди, устілки, виготовляють «кікімори». Ця робота триває щоденно. 

«Наразі триває акція виготовлення медових сумішей, в’язання теплих шкарпеток, що є дуже актуальним, враховуючи погодні умови, в яких перебувають захисники та захисниці. Ми вдячні педагогічним працівникам, вихователям, здобувачам освіти, їхнім батькам за те, що вони активно та систематично допомагають українському війську», – зазначила Ксенія Черевко, головна спеціалістка відділу організаційної роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.

Читайте також: У Дніпрі відкрили пам’ятний знак на честь 128-ї бригади ТрО