Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Після вибуху япобігла у коридор і закрила очі”, —мешканка Павлограда

О сьомій ранку росія в черговий раз поцілила по цивільним об’єктам у Павлограді. В місті пошкоджені 4 школи, реабілітаційний центр, спорткомплекс та заклад культури. А ще 15 багатоповерхівок і авто.

Пані Ніна мешкає у будинку, в якому вибуховою хвилею вибило вікна. Жінці вже видали плівку, щоб можна було тимчасово закрити шибку.

“Коли був перший вибух, я встала і зайшла сюди, у маленький коридорчик. Потім був другий вибух, і я побігла сюди, до виходу. І закрила очі, коли полетіло скло”, – каже мешканка Павлограда Ніна.

Олександр – сусід , на момент удару був вдома, як і багато мешканців будинку.

“Ось у нас 5 поверх. Ось там вікно вибите, а з іншого боку два вікна вибиті”, – сказав мешканець Павлограда Олександр.

Після відбою повітряної тривоги люди одразу почали прибирати розбитескло. На допомогу колегам з місцевої гімназії приїхали вчителі з інших шкіл.

“Сьогодні зранку, я як зазвичай на роботі вже о 07:15, і тільки я зайшла до школи, почувся перший ракетний удар. Ми спустилися в укриття, і в підвалі вже інші три удари ми чули. Наразі, на той момент, ми виявили, що було пошкоджено 43 скла, деякі з них, а саме 12, було пошкоджено не тільки скло, а разом з рамами. Вивернуті були рами, тому що удар був дуже сильний”, – розповіла директорка гімназії №4 Лариса Кравченко.

Вікна вибиті у спортзалі та в кабінеті біології. До кінця тижня тут планують проводити заняття виключно в онлайн режимі.

Під час обстрілу загинула сорокатрирічна жінка переселенка. За словами міського голови Павлограда, вона на момент удару йшла по вулиці.

“Сьогодні зранку відбулися обстріли об’єктів та підприємств, в тому числі постраждали житлові та соціальні об’єкти. На сьогоднішній день у нас відомо про 10 об’єктів, які постраждали, а саме: багатоповерхові будинки, дві школи та два дитячі заклади. Станом на цю хвилину понад 40 людей звернулися за допомогою. На місці вже працюють благодійні та гуманітарні організації”, – повідомив міський голова Павлограда Анатолій Вершина.

Надвечір стало відомо, що в місті  пошкоджені 4 школи, реабілітаційний центр, спорткомплекс, заклад культури, 15 багатоповерхівок і авто.

Читайте також: На Дніпропетровщині поліцейські знешкодили 3 ворожих дрони