Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Після ранкової атаки на Дніпро 15 людей опинилися в лікарні

15 людей в лікарні, у тому числі школярка. Дніпро зранку атакували російські ракети. Внаслідок потужних вибухів ушкоджено кілька багатоповерхівок. А на промисловому підприємстві сталась масштабна пожежа.  

8:30 ранку. Водій керує тролейбусом на маршруті «Б». Каже, зупинився, коли в салоні повилітали вікна. Нажахані пасажири буквально вибігали на дорогу!

В’ячеслав, водій тролейбуса: «Я їхав маршрутом «Б», почули взриви, притормозили. Не зрозуміли одразу що сталося. Відчинив всі двері, взривною волною повибивало скло в салоні. Люди вибігали, ховалися, де хто міг».

Ворожа ракета поцілила сьогодні у дніпровське підприємство. Вибуховою хвилею пошкодило розташовані неподалік багатоповерхівки.

Ігор Гетало, начальник чергової зміни 8 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області: «Ракети влучили по одному з інфраструктурних об’єктів нашого міста. На місці прильоту виникло дві пожежі загальною площею 230 квадратних метрів. По прибуттю пожежно-рятувальних підрозділів, одразу почалася пошуково-рятувальна операція та ліквідація пожежі».

Волонтери одного з центрів допомоги розповідають: тільки дивом ніхто не загинув!

Назар Карімов, волонтер: «У цей момент, коли я навчався, почув 4 вибухи. Через мить зникло світло, зникла вода і зник мобільний зв’язок». 

Павло Ведмідь, працівник центру допомоги переселенцям: «О 8:30 тут були жахливі події. На щастя, тут нікого не було — ні працівників волонтерського хабу, ні працівників партійного офісу, ані людей, які очікували допомогу. Вони всі прийшли на 10 годину».

Всього постраждало 23 людини, у лікарнях 15 осіб.

Тетяна Квітницька, заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації: «Станом на зараз на 14:30 ми маємо інформацію про 23 постраждалих, які звернулися за медичною допомогою. Кількість постраждалих збільшується, тому що люди трохи оговталися після стресової реакції і вже коли не можуть самі впоратися, звертаються за медичною допомогою. Зараз у нас в стаціонарі перебуває 15 пацієнтів. Ми можемо констатувати те, що медичні працівники Дніпра спрацювали дуже ефективно».

Попередньо, ушкодження отримали 14 багатоповерхівок.
Жителям постраждалих осель необхідно звертатися по допомогу на гарячу лінію міськради.