Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Після піврічної перерви спортивні школи Дніпра поновили заняття

Спорт попри блекаути та тривоги. У Дніпрі продовжують відкривати спортивні секції після тривалої перерви. Спортсмени повертаються до звичних тренувань. Самі ж заклади нині працюють за певних умов. Що змінилося у системі спортивної підготовки спортсменів?

На татамі триває відпрацювання захвату. Юні дзюдоїсти уважно стежать за тренером. Завдання – правильно відтворити рухи і ефективно їх використовувати у бою. Це головне, аби стати чемпіоном, певен 7-річний спортсмен Дамір Саадатов.

Дамір Саадатов: “У мене тато занімався, він чемпіона світу. І я теж захотів“.

Через війну спортсмени більше пів року без тренувань.

Родіон Кохановський, тренер із дзюдо: “В нас було тренування в старшій групі і на футбольному майданчику. І тривога не звучала, і пролунав дуже потужний вибух, ми аж всі попадали. Довелося швидко бігти – всі, хто тренувався – бігти в укриття”.

Однак, ані обстріли, ані блекаути не зупинили в спортсменах бажання тренуватися.

Родіон Кохановський, тренер з дзюдо: “Під час відключення світла нам перші дні довелося використовувати ліхатрі в телефонах. Якщо тривога, я їх всіх збираю в Пункт незламності. Там чекаємо до відбою”.

Нині частина секцій повністю відновила свою роботу. Спорт – це не лише фізичне виховання, а й психологічне відновлення дитини.

Григорій Король, директор спеціалізованої дитячо-юнацької школи: “З набором немає зовсім ніяких проблем. Ви бачили скільки тут батьків, і багато дітей. І, до речі, дітей переміщених – це Харківська, Запорізька, Донецька, Луганська області”.

З вересня-жовтня 2022 року 8 спортивних шкіл міста повністю відновили навчальний процес. Ще 10 проводять тренування частково.

Олександр Осипов, начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР: “У школах, які відновили повністю, є укриття або найпростіше укриття, або поряд, до 400 метрів”.

Нині дніпровські спортсмени готуються до міських чемпіонатів та всеукраїнських змагань. Частина з них відбудеться найближчими вихідними.

Читайте також: Філатов: «На місці зруйнованої частини будинку на Перемозі зведуть меморіальний сквер»