Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Піскострумень проти вандалів: як у Дніпрі вирішують проблему з графіті

Мистецтво або злочин? Щовесни працівники КП «Управління контролю за благоустроєм міста» ДМР проводять роботи з ліквідації вандальних написів на об’єктах по Січеславській Набережній в Дніпрі. Наскільки ця проблема впливає на зовнішній вид міста та хто відповідає за скоєні дії?

У Дніпрі на Січеславській Набережній борються з діями вандалів. Місцева влада знайшла ефективний спосіб позбутися графіті. Вандальні написи прибирають з граніту за допомогою піскоструменем.

Роман Волошин, робітник: «Компресор, у нього подається повітря під тиском, і піскоструменем видувається під тиском 4 атмосфери на стінку. Пісок розбиває фарбу, всі ці фарбувальні покриття, і приводить стіну в порядок».

Завдяки цій технології вдалося ефективно видалити багато забруднень, які залишили вандали.

Олег Брожак, головний спеціаліст відділу благоустрою: «Дійсно, така проблема існує. Тому що не всі мешканці з відповідальністю та повагою ставляться до зовнішнього вигляду міста. Тому працівниками управління контролем за благоустроєм міста проводяться планові перевірки, виявляються та фіксуються місця, де з’являються такі написи. Потім вже приймаються міри щодо усунення».

Якщо вдається впіймати порушника на гарячому, з ним проводять бесіду, а також складають протокол і виписують штраф.

Читайте також: У Дніпрі в рамках загальноміської акції діти висаджували квіти