Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пішохід у темряві: де на дорогах Дніпра найбільш небезпечні ділянки для пішоходів

Будь помітним на дорозі і не перевищуй швидкість! Поліція нагадує дніпрянам правила поведінки у темний час доби. Де на дорогах Дніпра найбільш небезпечні ділянки для пішоходів?

Відсутність вуличного освітлення створює суттєві проблеми учасникам дорожнього руху. Найскладніше водіям великогабаритного та громадського транспорту.

Олександр Сосновський, водій: «Пішохід, перед тим, як вийти на проїжджу частину, повинен обов’язково зрозуміти, що його помітили водії, що вони зупинили свої транспортні засоби — тоді можна вийти на дорогу. Це моя рекомендація для пішоходів. А не так, що ти побачив зебру і все, можна йти напролом».

А під час негоди керування автотранспортом стає по-справжньому екстремальним.

Раїса Долиненко, водійка: «Водій повинен знизити швидкість, підвищити увагу в таку погану погоду, увагу на зупинках, при посадці-висадці пасажирів, дотримуватись дистанції та інтервалів руху».

Для усіх водіїв є правила, яких вони мають дотримуватись бездоганно. У темну пору доби перевіряти справність фар; знижувати швидкість, особливо перед пішохідними переходами і перехрестями; тримати безпечну дистанцію й інтервал; перемикати з дальнього на ближнє світло фар не менше ніж за 250 метрів до зустрічного авто. І головне – бути уважними та поступатися пішоходам.
Для пішоходів у темряві найголовніше правило – бути помітними!

Наталія Очеретяна, начальниця відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції у Дніпропетровській області: «У темний час доби, на жаль, збільшилась кількість ДТП саме за участю пішоходів. Оскільки у темний час доби пішоходів у темному одязі просто не видно. Водії встигають помітити такого пішохода лише за відстані 5-10 метрів. Цього недостатньо, щоб зреагувати, зупинити транспортний засіб та дати пішоходу можливість перейти на інший бік».

Найбільш небезпечними ділянками у Дніпрі правоохоронці називають перехрестя проспекту Слобожанського та вулиці Калинової, Воронезької й Байкальської. Також це вулиця Калинова, низка перехресть по Запорізькому та по Криворізькому шосе. Саме тут водіям і пішоходам треба бути більш уважними.