Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Піротехніки ДСНС знищили на Дніпропетровщині 3,2 тис боєприпасів

Протягом ведення активних бойових дій піротехнічний підрозділ Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області здійснив 174 виїзди, під час яких виявлено і знищено 3 174 одиниці вибухонебезпечних предметів. Обстежено понад 100 га територій. 

Про це під час брифінгу 23 червня повідомив начальник сектору гуманітарного розмінування Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Моторя.

За його словами, найбільшу кількість вибухонебезпечних предметів виявлено на території Криворізького та Синельниківського районів. Найпоширеніші — касетні елементи до реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С» та «Ураган». Це невеликі циліндричні предмети завдовжки 7 см і діаметром 3-5 см. 

«На жаль, в області є трагічні випадки загибелі людей, а саме семеро осіб, та двоє постраждалих через вибухонебезпечні предмети. У разі виявлення підозрілих предметів у жодному разі не слід їх чіпати, брати до рук, перевертати чи ще щось з ними робити. Слід одразу зателефонувати за номером «101» чи «102»», — підкреслив Андрій Моторя.