Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пільги, компенсації та доля «Авангарду»: у Дніпрі пройшла 38-ма сесія міськради

Пільги, компенсації містянам, продовження дерусифікації та доля «Авангарду». Депутати Дніпра прийняли низку важливих рішень. Також до 38-ї сесії міськради долучилася громадскість. Разом з депутатським корпусом містяни обговорювали майбутню реконструкцію стадіону «Авангард». Як відомо, стадіон «Авангард», що в Дніпрі, ще за першої каденції мера Бориса Філатова вдалося залишити у власності громади міста. Після цього тривала робота з пошуків варіантів його модернізації. Нині головна мета — зробити його зручним, сучасним і доступним для людей. 

38-ма сесія міськради. На порядку денному низка важливих рішень.

«Шановні колеги, починаємо формувати порядок денний».

За підсумками голосування на містян чекають наступні зміни:

—Безоплатний проїзд у громадському транспорті для людей, що мають третю групу інвалідності. Ця пільга торкнеться близько 10 тисяч людей.

—Податок на нерухомість, яка зазнала пошкоджень від атак рф знижено на 25%.
Йдеться про будинки, оселі та приміщення, якими володіють як приватні, так і юридичні особи.

—До 100 тисяч гривень компенсують дніпрянам, які перейшли на індивідуальне опалення. Отримати компенсацію можна за наявності документів та чеків.

І вже традиційно депутати дерусифікували назви ще 35 вулиць.
Одне з найбільш обговорюваних питань стосувалося стадіону «Авангард».

«Там бігають люди різних вікових категорій щоранку і щовечора. Ви можете це побачити, що стадіон користується попитом».

Вже багато років стадіон у занедбаному стані. Нині ж міська влада працює над тим, аби вирішити це питання. Привести спортивний простір до ладу та зробити його доступним для дніпрян. Мешканці житломасиву Придніпровськ мали змогу озвучити свою позицію у сесійній залі. Також всі бажаючі могли слідкувати за перебігом засідання у БК «Енергетик».

Костянтин Павлюченко, футбольний тренер, мешканець ж/м Придніпровськ: «Від себе та колег хочу сказати, що якщо місто має приватних інвесторів, які за власні кошти хочуть і можуть реконструювати стадіон «Авангард», то таким шансом беззастережно потрібно скористатися. Але дуже прошу вас, депутати, це контролювати. Щоб обов’язковими умовами продажу була заборона на зміну цільового призначення об’єкта».

У свою чергу представники влади шукають можливості для того, щоб стадіон залишався відкритим для дніпрян.

Юрій Федько, голова Лівобережної адміністрації міськради Дніпра: «Обговорюючи ці питання, я розумію, що існує декілька побоювань що стосуються використання та вільного доступа до цієї споруди. Тому самий простий варіант, і я думаю, депутати мене підтримають, в умовах конкурсу прописати те, що хвилює наших мешканців. Перше: не змінювати цільове призначення. Друге: забезпечити вільних доступ соціально незахищенним верствам населення. І третє: передбачити укладання меморандуму з міською радою про забезпечення доступу на стадіон за рахунок коштів міського бюджету».

Заслухавши позиції усіх сторін, міський голова Дніпра Борис Філатов дав доручення профільним фахівцям і департаментам детально пропрацювати всі пропозиції та зауваження.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Давайте ми відпрацюємо всі запитання бувально з сьогоднішнього дня. І потім, хто хоче — приходить, хто хоче — в режимі онлайн. Людям відповімо на всі запитання».

Долю стадіону «Авангард» вирішать на позачерговій сесії міськради — двома найближчими тижнями. Остаточне рішення ухвалять лише після всіх узгоджень з містянами.

Читайте також: Захоплення лікарні Мечникова: Сергій Риженко не підтримав ініціативу передати справу правоохоронцям